Haarbalans Kappersopleiding Niveau 2:

Door de coronacrisis en de onduidelijkheden start er geen opleiding in het jaar 2020.

Deze particuliere opleiding is voor iedereen die wil gaan werken binnen de kapperbranche.

* Ben je toe aan een carrière switch?

* Herintreder?

* Ben je creatief en een aanpakker?

Je krijgt les van Jolanda, zij is erkend gediplomeerd, professioneel en gepassioneerd met ruime ervaring in het kappersvak. Na 12 maanden kun je als basis kapper aan de slag. Als je alle modules positief hebt afgerond, zowel praktijk als theorie, dan wordt er een vakdiploma afgegeven voor kappers / ster niveau 2. Na deze opleiding is het mogelijk om verder te gaan voor allround kapper niveau 3.

Doel en opzet van deze kappersopleiding niveau 2:

Je volgt één dag per week les bij Haarbalans Kappersopleiding en daarnaast loop je minimaal 16 uur per week stage bij een kapsalon. Je zorgt zelf voor een stage adres. We zijn druk bezig om een samenwerking aan te gaan met diverse kapsalons. Tijdens de stage houden we per kwartaal persoonlijk contact met de kapsalon.

Hoge kwaliteit:

Wij streven naar een optimale kwaliteit en realiseren dit door te werken in een kleine groep van maximaal 2 cursisten. Hierdoor is volledige aandacht en professionele begeleiding voor alleen degene die echt gemotiveerd zijn. Jolanda eigenaresse van Kapsalon Haarbalans werkt nog steeds in de kapsalon. Door mijn ruime ervaring en door de vele trainingen die ik zelf heb gevolgd en nog volg weet ik heel goed wat er op dit moment speelt. Ga je naar de opleiding bij Haarbalans Kappersopleiding dan is het belangrijk om te weten "we gaan terug naar de basis"

Aanmelden:

Dit kan via een email via info@haarbalans.nl

Haarbalans Kappersopleiding heeft een CRKBO registratie

 

Intake procedure:

Na je aanmelding wordt je uitgenodigd voor een intakegesprek.

Je ontvangt per email een uitnodiging hiervoor.

In dit gesprek wordt beoordeeld of je geschikt en gemotiveerd bent voor de opleiding.

Het intake gesprek is bepalend voor je toelating.

 

Inhoud kappersopleiding niveau 2:

De opleiding bestaat uit verschillende modules en richt zich volledig op het praktische kappersvak en de daarbij behorende theorie met de exameneisen.

Modules praktijk:

- omvormen watergolf inleg + opkammen

- omvormen permanent

- invlechten

- portfolio assessment

- proeve van bekwaamheid dame (knippen, snijden, kleuren en föhnen)

- proeve van bekwaamheid heer (knippen, snijden, föhnen, advies en verkoop)

Modules theorie:

- knippen /snijden

- omvormen

- kleuren

- hygiëne / arbo en milieu

- communicatie + klanten ontvangst

Alle onderdelen dienen te worden afgerond met minimaal het cijfer 6 om voor diplomering in aanmerking te komen.

Opleidingsduur:

De opleiding duurt 1 jaar. Dit jaar bestaat uit +/- 40 lesweken en 6 weken schoolvakantie. Deze zijn over het gehele jaar verspreid. Eén dag per week volg je de opleiding bij Haarbalans Kappersopleiding. Daarnaast loop je twee dagen (16 uur) per week stage bij een kapsalon. Verder ben je nog drie uur thuis bezig aan de opleiding.De lesdagen zijn van 09:30 - 14:30

Toelatingseisen:

Je dient voor de definitieve inschrijving van deze opleiding een stage plaats te hebben. De cursist dient zelf zorg te dragen voor een stage adres.Het is niet mogelijk om bij Kapsalon Haarbalans de stage te volgen. Wel zijn we bezig met een samenwerking met diverse salons. Geen stage plaats gevonden laat ons dit weten, misschien weten wij een stageplaats.

Voorkeur VMBO B - K - T

Zeer belangrijk : je bent gemotiveerd om professioneel kapper of kapster te worden !

Studiemateriaal:

Bij de opleiding hoort een uitgebreide persoonlijke materialenset die je bij de start van de opleiding krijgt overhandigd. Wanneer je definitief met de opleiding gaat starten, moeten de kosten voor materialen en boeken voor het begin van de opleiding voldaan zijn. Eventuele herexamens komen volledig voor rekening van de cursist. Het overige bedrag kan in twee termijnen betaald worden. Deze termijnen worden bij een definitieve inschrijving bekend gemaakt. Wanneer de opleiding vroegtijdig wordt beëindigd, heeft de cursist geen recht op restitutie. De TCI examens worden rechtstreeks door de TCI bij de cursist geïncasseerd.

Kosten particuliere opleiding:

Lesgeld €3500,00 excl BTW

Materialen €1500,00 excl TW

Boeken €425,00

Examengeld +/- €750,00 

Gebasseerd op schooljaar 2020 - 2021

Eventuele bezoek aan shows, beurzen, wedstrijden komen volledig voor rekening van cursist. Haarbalans Kappersopleiding is een vakopleiding, sommige kosten zijn aftrekbaar bij de belastingen. Je dient zelf wel belastingplichtig te zijn. Voor meer informatie www.belastingdienst.nl