PUUR JO is ontstaan vanuit passie en liefde voor het kappersvak. Er is een moment dat je er helemaal klaar voor bent, je wilt een eigen label.

 

Duurzaam:

In 2017 is PUUR JO gelanceerd een natuurlijke haarverzorging zonder alle chemische ingrediënten. Het product is biologisch afbreekbaar met een milieubesparende verpakking en vrij van microplastic. De verpakking is van suikerriet gemaakt dit is 100% recyclebaar. Suikerriet is net als bamboe een snelgroeiend gras, wat het een zeer duurzame grondstof maakt. Wanneer het verkoop flesje op is, gaat het niet in de vuilnisbak maar wordt het terug meegenomen naar de salon om opnieuw gevuld te worden. Dit zorgt voor een besparing van plastic.

Ik maak gebruik van waterbesparende douchekoppen. Deze douchekoppen laten minder water door. Met een waterbesparende douchekop verminder je niet alleen je waterverbruik, maar bespaar je ook energie. Het gebruik van minder water betekent dat er minder energie nodig is om het water te verwarmen. Naast de besparing heeft de douchekop ook een vitamine C dispenser. Dit zorgt ervoor dat het water kalk- en chloorvrij is. Daarnaast is vitamine C ook nog is goed voor de zachtheid van het haar, schilfertjes op de hoofdhuid, werkt bijzonder goed tegen een geïrriteerde en gevoelige hoofdhuid en zorgt ook nog eens voor intensere kleuren.

In de salon maken we verder gebruik van duurzame energie, LED verlichting, een goede ventilatiesysteem en zonnepanelen.

De wasmachine die normaal gesproken meerdere keren per dag op volle toeren staat te draaien hebben we nu gekozen voor wegwerphanddoeken. Deze worden gemaakt van 100% natuurlijke houtvezels en zijn 100% biologisch afbreekbaar.

Afgeknipt haar wordt niet weggegooid in een prullenbak maar gebruikt voor o.a haarwerk (pruiken) of voor compost.

Haarkleuringen zonder ammonia , PPD en zonder schadelijke chemicaliën.

Ik gebruik producten wat nodig is, dus niet teveel weggooien door het putje is zonde…

 

Deze webshop richt zich op natuurlijke haarverzorging producten, die ook zeer geschikt zijn voor krullenbollen. Producten die allemaal geschikt zijn voor de Curly Girl (CG) methode. De methode is oorspronkelijk bedacht door Lorraine Massey, echter is de methode de afgelopen jaren gemoderniseerd en aangepast.

Even terug naar de CG methode een haarverzorging methode voor natuurlijk krullend haar. Je verzorgt je krullen op een bepaalde manier zodat je (weer) glanzende en gedefinieerde krullen krijgt. De kern van de CG methode is dus het vermijden van bepaalde ingrediënten (siliconen, sulfaten, parabenen, minerale oliën, wax en uitdrogende alcohol) in je producten.

Rating: 3.2307692307692 sterren
13 stemmen